Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 19. 11., smo obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je letos potekal pod sloganom »Zajtrk s sadjem – super dan!«.

Ta dan je za slovenske otroke poseben »praznik«, saj se nanj pripravljajo z raznimi dogodki, samo doživetje zajtrka pa nadgrajujejo z izobraževanji o pomenu lokalne hrane, zdravega načina prehranjevanja, obiščejo pa jih tudi lokalni čebelarji. Tudi pri nas je bilo tako, da so se učenci najprej skupaj z učitelji poučili o tem, si ogledali različne, v ta namen posnete kratke filme, in kot se spodobi, so dobili nato postrežena tradicionalna živila zajtrka: med, maslo, mleko, kruh in jabolka. Za konec pa so vsi učenci z navdušenjem po razredih zapeli tudi znan napev Lojzeta Slaka – Čebelar.

Sam projekt spodbuja, da po lokalnih živilih posežemo tekom celega leta in jih kupimo na najbližji kmetiji oziroma pri najbližjem pridelovalcu in zadrugi, zato bodimo odrasli zgled.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...