Dan očarljivih rastlin ter obisk živalskega vrta v Ljubljani

Učenci ID Brihte (med katerimi so bili tudi učenci izbirnega predmeta Rastline in človek) so preživeli v petek, 26. 5. 2022, zanimiv popoldan na delavnicah Dneva očarljivih rastlin v Biološkem središču v Ljubljani. Prepričali so se, da rastline omamno dišijo, spoznali so princip, po katerem se vzpenjajo proti soncu in prevajajo vodo,  ter izvedeli, da obstaja ogromno različnih opraševalcev, brez katerih naše življenje ne bi bilo takšno, kot je. Ugotovili so, da je turgor tisti dejavnik, ki našim rastlinam omogoča trdnost in oporo. Preizkusili pa so se tudi v vlogi krajinskega arhitekta, saj so načrtovali izgled svojega sanjskega vrta ter enostavnega mokrišča.

Po zaključku delavnic so obiskali še živalski vrt in se tam pridružili  učencem izbirnega predmeta Organizmi v naravi in v umetnem okolju. Tudi ti učenci so se imeli zelo lepo. Najprej so imeli strokovno vodeno uro izkustvenega učenja z živalmi, nato pa so si živalski vrt ogledali še sami.

Brihte  se za lep dan najlepše zahvaljujejo gospodu ravnatelju Bojanu Jurasu ter gospe Mojci Polak Rožič, saj sta omogočila kritje nastalih stroškov. Foto

Marija Vodovnik in Damjana Modrijan, vodji

(Visited 51 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost