Učenci izbirnega predmeta Organizmi v naravi in v umetnem okolju na obisku v Tropski hiši Celje

V četrtek, 4. 5.,  so se učenci izbirnega predmeta ONA v spremstvu učiteljic Damjane Modrijan in Sare Janže z vlakom odpravili v Celje na ogled Tropske hiše.

Tropska hiša – oaza narave v srcu mesta – je življenjski prostor številnim živalskim in rastlinskim vrstam iz kar petih ekosistemov sveta.

Namen obiska je bil učence ozavestiti o pomenu biotske pestrosti, ohranjanja narave, predvsem pa odpravljanju predsodkov in strahu pred določenimi živalskimi vrstami. Strah in predsodki največkrat izvirajo prav iz nepoznavanja določenih organizmov.

Tako so učenci najprej preko vodene animacije spoznali in čustveno doživeli panterjevega kameleona, ameriškega goža ter orjaško afriško železno kačico.

Sledil je samostojen ogled, kjer so učence navduševale številne živali, ki so jih nekateri v živo videli prvič v življenju.

Pri ogledu Tropske hiše velja poseben bonton obnašanja, ki pa so ga naši učenci dosledno upoštevali. Prav zato je malo drugačen pouk izbirnega predmeta potekal v prijetnem  in sproščenem vzdušju. Foto

Damjana Modrijan

(Visited 41 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost