Poučno popoldne v Ljubljani

Štirideset učencev naše šole je v petek, 26. 5. 2023, imelo kar celodnevni pouk. Dopoldan redni pouk v šoli, popoldan pa nekoliko bolj zabavno pridobivanje znanja v Ljubljani.

Razdeljeni v štiri interesne skupine so se udeležili delavnic Dan očarljivih rastlin na Biotehniški fakulteti v Ljubljani ter izkustvenega učenja v ljubljanskem živalskem vrtu.

Delavnic Dan očarljivih rastlin so se udeležili učenci izbirnega predmeta Rastline in človek ter Brihte. Spraševali so se, (za)kaj tako diši, skozi okular mikroskopa so pogledali v notranjost rastlin, ugotavljali, ali morda C-vitamin najdemo tudi v krompirju, izolirali so molekulo DNA iz jagode, ob pomoči dihotomnih ključev so določevali drevesne vrste, spoznali nekaj invazivnih vrst rastlin ter se prepričali, da je svet zdravilnih in aromatičnih rastlin resnično očarljiv. Spremljali sta jih učiteljici Marija Vodovnik in Damjana  Modrijan.

Učenci izbirnega predmeta Organizmi v naravi in v umetnem okolju pa so v živalskem vrtu preko izkustvenega učenja premagovali predsodke pred pajki in spoznali našo avtohtono želvo, močvirsko sklednico, z zelo zanimivim imenom Hamburger. Spremljali sta jih učiteljici Sara Janže in Mateja Novak.

Vsi učenci  so imeli na koncu tudi samostojni ogled živalskega vrta.

Čeprav je bil dan dolg, so si ob povratku domov bili vsi enotni, da bi takega pouka moralo biti čim več. Foto

Damjana Modrijan

(Visited 84 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost