Devetošolci na strokovni ekskurziji

Devetošolci so se v četrtek, 1. 6. 2023, odpravili na strokovno ekskurzijo na Gorenjsko. Kaj vse so tam doživeli in videli, sta zapisali učenki Ana Šegula in Pija Rutnik iz 9. b:

“Najprej smo krenili proti Škofji Loki, kjer smo si ogledali škofjeloški grad. Zgradili so ga freisinški grofje, kasneje pa so ga kupile nune. Tam smo imeli nekaj prostega časa za kepico sladoleda.

Nato  smo se ob poti ustavili za skupinsko fotografijo pod smučiščem Cerkno in nadaljevali pot proti partizanski bolnici Franja. Ta je delovala v času 2. svetovne vojne. Po ogledu hišk, spretno skritih v soteski, smo se odpeljali do naše zadnje postojanke – Idrije. Tam smo si ogledali rudniški grad Gewerkenegg.

Bilo je zelo zanimivo. Menimo, da smo ta dan dobro izkoristili in se zelo zabavali. Pot nazaj je minila v sproščenem vzdušju, saj smo na avtobusu vadili petje pesmi za prihajajočo valeto.

Žal je bila to naša predzadnja skupna ekskurzija. Zelo se veselimo še zadnje, na katero se bomo podali že v prihodnjem tednu.” Foto

(Visited 132 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost