Iskanje poklicne poti

V želji, da bi tudi letošnji devetošolci čim bolj dobro uzrli svojo nadaljnjo pot, je bil organiziran tehniški dan, ki je potekal v torek, 22. 10. 2019. Učenci so se seznanili z utripom in dejavnostmi na Šolskem centru Celje. V delavnicah so spoznavali različna področja dela in različne poklice. Posamezni učenci so se preizkusili v izdelavi parfumske vode, kovanca, mozaika, modnih dodatkov, sveč …, spoznali so skrivnosti  Miki Miške, megle na koncertnih odrih, dobili informacije glede vzdrževanja in servisiranja avtomobila, spoznali svet logistike in prometa, učili so se osnov programiranja in upravljanja z roboti, seznanili so se s čarobnim svetom digitalne fotografije. Doživeli so tudi utrip na Srednji zdravstveni šoli in bili prisotni pri praktičnem pouku. Med drugim jim je bila predstavljena manikura ter postopek preverjanja vitalnih funkcij človeka.

Z velikim zanimanjem so sodelovali pri pripravi dobrot na Srednji šoli za gostinstvo in turizem, kjer so jim predstavili poklice gastronom-hotelir in gastronomsko-turistični tehnik.

Svoja vrata so devetošolcem prijazno odprli tudi na Gimnaziji Celje Center, kjer so jim predstavili gimnazijski program in program predšolska vzgoja. Prisotni so bili tudi pri pouku.

Učenci so informacije sprejemali z zanimanjem in prepričani smo, da jim bo tudi ta dan pomagal pri odločanju za nadaljnjo poklicno pot.

 

 

(Visited 71 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost