Delavnica molekularne kuhinje in ogled Tehnoparaka v Celju

V torek, 12. 3. 2024, je v Tehnoparku Celje potekala delavnica molekularne kuhinje za nadarjene učence, ki sta jih spremljali učiteljici Nataša Kos Vranešević in Nikolina Ignjatić. Na delavnici so se preizkušali v pripravi hrane, ki je temeljila na ustvarjanju novih kombinacij okusov in kemijske sestave. Spoznali so različne kuharske tehnike, s katerimi so vplivali na vseh pet čutil v telesu in se urili v sledenju kuharskih receptov. Po končani delavnici so poskusili svoje kulinarične mojstrovine in obljubili, da bodo svoja znanja prenesli tudi na mlajše učence. Poleg delavnice so učenci imeli ogled znanstvenih eksponatov v največjem znanstveno-zabavnem parku v Sloveniji in se preizkusili kot znanstveniki. Foto

Nataša Kos Vranešević

(Visited 105 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost