Delavnice na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti

V sredo, 18. 10. 2023, so se učenci izbirnih predmetov biološkega področja skupaj s skupino nadarjenih učencev odpravili v Celje  na Šolo za hortikulturo in vizualne umetnosti.

Tam so se v popoldanskem času udeležili delavnic, kjer so spoznavali poklice, za katere izobražujejo na tej šoli. Delo v delavnicah je učencem svet rastlin približalo na zanimiv in prijazen način, predvsem pa je bila poudarjena uporabna vrednosti rastlin. Učenci izbirnega predmeta Organizmi v naravi in v umetnem okolju so si izbrali delavnico Park, parkovna ureditev ter rastline v parku, saj tema sovpada z učnim načrtom izbirnega predmeta. Med sprehodom po parku so si ogledali primerke dreves, ki sodijo med žive fosile. Park kot antropogeni ekosistem, tako kot naravni ekosistemi, nudi zatočišče mnogim živalim. Tiste najbolj koristne za rastline pa privabljajo s »hotelom« za žuželke. Z velikim zanimanjem  so si ogledali tudi šolski rastlinjak.

Ostali udeleženci so bili ustvarjalni v delavnici za izdelavo nakita iz rastlin ter v fotografski delavnici.

Vsi udeleženci so domov odnesli tudi spominsko darilo – cvetočo lončnico. Foto

Delovno, ustvarjalno, predvsem pa zabavno popoldne bo vsem, tudi spremljevalkama Nataši Kos Vranešević in Damjani Modrijan, ostalo v lepem spominu.

Damjana Modrijan

(Visited 47 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost