OSMOŠOLCI S KAMENČKI PRIJAZNOSTI MNOGIM POLEPŠALI DAN

Trinajsti november je mednarodni dan prijaznosti, ki ga obeležujemo od leta 1998, ko je bila podpisana deklaracija o prijaznosti. Prve države, ki so ga začele obeleževati, so bile Kanada, ZDA in Singapur. Uradni ambasador dneva prijaznosti v Sloveniji je društvo Humanitarček. V letu 2014 so deljenje tradicionalnih rumenih rožic, ki so del praznovanja mednarodnega dneva prijaznosti v tujini – nadomestili z deljenjem pisanih kamenčkov s pozitivnimi mislimi.

Tudi osmošolci smo z namenom, da z malimi dejanji polepšamo svet ljudem okrog sebe, sivim kamenčkom nadeli barve in nanje napisali spodbudne in pozitivne misli. Danes smo jih razdelili med učitelje, medtem ko so prijatelje, znance, mimoidoče presenetili na različnih mestih v našem kraju.  

Želimo si, da bi prijaznost postala del našega vsakdana, možnosti za prijaznost so neskončne – od prijazne besede, nasmeha, prijaznega sporočila … Ugotovili smo, da nas prijaznost nič ne stane, vendar dela čudeže, in da se vse, kar pošljemo v življenje drugih,  spet vrne v naše … Foto

Darja Kugonič

(Visited 106 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost