Dan zdravja

Učenci od 1. do 9. razreda so v petek, 23. 2. 2024, imeli naravoslovni dan. V okviru projekta Zdrava šola vsako leto organiziramo  naravoslovni dan z naslovom Dan zdravja. Letošnja osrednja tema projekta je Lepa beseda lepe odnose najde. Dobrim medsebojnim odnosom, prijaznim besedam ter ohranjanju dobrega fizičnega in duševnega zdravja je bil namenjen tudi letošnji Dan zdravja.

Učenci so bili dejavni v raznovrstnih delavnicah, ki so jih izvajali učitelji naše šole in tudi zunanji izvajalci.

Učenci od 1. do 5. razreda so kot izhodišče za svoje dejavnosti uporabili zgodbo Kako sta Bini in Gusti zrahljala prepir. Tako so po prebrani zgodbici  iskali in zapisovali lepe besede, pisali lepe misli za prijatelje, izdelovali prijateljske zapestnice, risali stripe, se igrali skritega prijatelja, se preizkusili v igri vlog (kako rešiti spor na prijazen način) …

Učenci 6. razredov so prisluhnili predavanju o uravnoteženi prehrani, imeli so delavnico in likovno poustvarjanje na temo prijaznih besed ter prisluhnili predavanju predstavnice Safe.si in se seznanili s pastmi socialnih omrežij.

Predavanju o pasteh socialnih omrežij so prisluhnili tudi sedmošolci. Ogledali  so si tudi poučen slovenski film Kapa, na osnovi katerega so nato razvili zanimiv pogovor.

Osmošolcem je gospa Karmen Petek iz ZD Velenje spregovorila o temi, ki jih vse zelo zanima, o spolnosti. Predstavnik NIJZ pa jim je predstavil problematiko duševnega zdravja med otroki in mladostniki v Sloveniji.

Devetošolci so pisali lepe in prijazne misli, na to temo risali grafite,  predstavljen pa jim je bil priročnik Kaj lahko naredim, da mi bo lažje.

Vsem učencem od 6. do 9. razreda so razredniki predstavili tudi rezultate ankete, ki je bila izvedena v tem šolskem letu na temo Lepa beseda lepe odnose najde.

Naravoslovni dan je minil v lepem in sproščenem vzdušju in je bil čudovit uvod v zimske počitnice. Foto

Damjana Modrijan

(Visited 72 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost