Domovinski dan

Že deset let na naši šoli en šolski dan v letu posvetimo temu, da vsi skupaj skozi različne dejavnosti posvetimo svojo pozornost naši domovini – za en šolski dan domovino postavimo v središče svoje pozornosti.

Letos smo v ospredje domovinskega dneva, ki smo ga izvedli na državni praznik dan Rudolfa Maistra, postavili dve izjemni osebnosti, ki sta poleg svojih zaslug v težkih vojnih razmerah cenila in se zavedala pomembnosti in vloge slovenskega jezika. Ravno naš jezik je tisto, kar je naš narod v preteklosti združeval in skozi dolga stoletja ohranjal.

Četrtkovo šolsko dopoldne je tako potekalo nekoliko drugače, učenke in učence so pričakale s slovenskimi simboli olepšane učilnice, že na vratih le-teh pa je vsak razred na domovinski dan opomnila slovenska zastava. Dejavnosti, razdeljene v tri sklope, so se pričele s slovensko himno, v nadaljevanju pa so šolarji skozi interaktivno gradivo spoznavali življenje in delo Rudolfa Maistra Vojanova ter Karla Destovnika Kajuha. O njiju so razmišljali tudi skozi svoje likovno in literarno ustvarjanje, skozi umetnost kamišibaja pa sta Kajuha ter številne druge zgodbe odigrala priznana slovenska kamišibajkarja Vanja Iva Kretič in Boštjan Oder. Svoje kamišibaje pa so  predstavili tudi učenke in učenci, ki so to umetnost spoznali na sobotnih ustvarjalnih delavnicah in so ustvarjali na temo Kajuhovih pesmi. Foto

Vodji domovinskega dneva: Mojca A. Juras in Polona Pečnik

(razširjena novica)

(Visited 224 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost